8-daagse rondreis in Georgië

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Deze 8-daagse individuele rondreis met privé chauffeur voor min.2 personen neemt je mee langs enkele culturele hoogtepunten van Georgië. De reis zelf gaat doorheen indrukwekkende landschappen dus ook onderweg is het genieten van alle uizichten. De hoofdstad Tbilisi zal je als moderne en eigenzinnige stad ongetwijfeld weten te bekoren. Wandel zeker eens over de Bridge of Peace, een glazen brug die de Mitkvari-rivier overspant en prachtig contrasteert met de oude stad.  De brug werd ontworpen door de Italiaanse architect Michele de Lucchi en werd in 2010 geopend. De constructie van glas en staal bevat duizenden led-lampjes die elke dag anderhalf uur voor zonsondergang aangaan en de rivier verlichten.

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel-Tbilisi

Vertrek vanuit Zaventem met de Georgian Airways vlucht naar Tbilisi. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Iota****+.

Dag 2

Tbilisi

Bezoek aan Georgië’s hoofdstad. Het oude stadsdeel lijkt wel een openluchtmuseum met zijn pittoreske straatjes, pleintjes en houten huisjes langs de rivier. Vanuit het Narikhala fort heeft men zicht op de Kura rivier en de stad. Hier bevindt zich ook de 13de eeuwse Metekhikerk. In het nieuwe stadsdeel van Tbilisi is het heerlijk flaneren over de imposante en elegante Rustaveli Boulevard. Een brede straat vol klassieke gebouwen en talloze winkels en terrasjes. Je vindt er het Parlement, de Opera en het Staatsmuseum.

Dag 3

Tbilisi - Mtskheta - Gori - Akhaltsikhe

Rit naar Mtshketa de oude hoofdstad van het land, gelegen op een strategische plek waar twee rivieren samenvloeien. Je kunt er de 6de eeuwse Svetitskhoveli-kathedraal bezoeken, de belangrijkste kerk van het oude Georgië. Verder naar Gori, de geboorteplaats van J. Stalin. Midden in Gori staat een gigantisch gebouw, het door Stalin zelf opgerichte aan hem gewijde museum (fotostop). Na het middagmaal verder naar Akhaltsikhe en installatie in hotel Lomsia***.

Dag 4

Akhaltsikhe - Vardzia - Akhaltsikhe

Onderweg naar Vardzia zie je verschillende kastelen en forten. Deze grottenstad ligt op 1300 meter hoogte en is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Georgië. Onder de legendarische koningin Tamari groeide dit complex van grotnederzetting uit tot een koninklijke stad met huizen, kathedralen, kloosters, winkels en paleizen. Hoewel een deel van het complex is verwoest door aardbevingen is het nog steeds een imponerend gezicht. Terugkeer naar Akhaltsikhe en bezoek aan het prachtig gerestaureerd kasteel van Rabati.

Dag 5

Akhaltsikhe - Borjomi - Gudauri

Rit naar het Nationale Park Borjomi, een kuuroord en de stad waar het mineraalwater vandaan komt. Hier maakt u een wandeling. We rijden over de ‘Georgian Military Highway’ richting Kazbegi. Deze historische verbindingsweg naar Rusland gaat dwars door het Kaukasusgebergte en al snel zitten we te midden van de bergreuzen. We stoppen bij het prachtige, aan het blauwe Zhinvali-stuwmeer gelegen, kloostercomplex van Ananuri. De 17de eeuwse burcht is goed bewaard gebleven. Overnachting in hotel Carpe Diem****.

Dag 6

Gudauri - Stepantsminda - Tbilisi

Na het ontbijt rit naar Stepantsminda. Van hieruit start een wandeling van 3u30 (Optioneel kan dit ook per 4x4 - ter plaatse te betalen) naar de Gergeti Trinity kerk, prachtig gelegen en volledig geïsoleerd op een heuveltop met als achtergrond de besneeuwde Mount Kazbek (5047m). Terugkeer naar het beginpunt voor het middagmaal en rit naar Tbilisi. Installatie in uw hotel Iota****.

Dag 7

Tbilisi - Bodbe - Sighnagie - Gurjaani - Tbilisi (o-m)

Van Tbilisi rijden we naar Khahetië, de wijnstreek bij uitstek. Onderweg bezoek aan het Bodbe-klooster, iets ten zuiden van het dorp dat gewijd is aan Sint Nino, de vrouw die in de 4e eeuw het christendom naar Georgië bracht. Verder naar Sighnagie een koninklijke stad met muren omwald en met 23 torens, smalle straatjes en rijkelijk gedecoreerde balkons. In het dorpje Gurjaani bezoekt u een wijnboerderij. Hier krijgt u een rondleiding en een heerlijke wijnproeverij! Terugkeer naar Tbilisi voor overnachting.

Dag 8

Tbilisi - Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
Imagine Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1830

Prijs per persoon (tweepersoonskamer)
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Vluchten met Georgian Airways (V-klasse).
  • Luchthaventaksen en fuel.
  • 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
  • Maaltijden volgens het programma.
  • Diensten van een Engelsprekende lokale gids.
  • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma met a/c wagen met chauffeur. Documentatiemap per kamer.
  • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.
  • Gebruikelijke fooien.
  • Annulerings- en of bijstandsverzekering.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.