Door Anja begeleide groepsreis Macedonië

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Macedonië

Macedonië is een land vol historie met sporen uit het verleden, vele culturele bezienswaardigheden, maar ook een land met prachtige meren, bossen en gebergten. Daardoor is Macedonië zeer aantrekkelijk voor iedereen. Het meer van Ohrid is een van de belangrijkste toeristische plekken in Macedonië. Dit 289 meter diepe meer is een van de grootste van de Balkan en tevens een van de oudste meren ter wereld Het herbergt dan ook diersoorten die elders niet voorkomen. Deze reis is een eigen begeleide reis, onder leiding van Anja, met alle vermelde uitstappen inbegrepen.


Inschrijven kan tot en met 20/06/2019. Minimum 20 en maximum 25 deelnemers.


Deze reis gaat door van 12/09 tot 19/09/2019.

Jouw reisschema

Dag 1

Maastricht - Ohrid

Op de eerste dag vertrekken we vanaf de luchthaven van Maastricht naar Ohrid. Na aankomst op de luchthaven van Ohrid word je naar hotel Drim 4* gebracht. Avondeten is inbegrepen.

Dag 2

Ohrid

Na een goede nachtrust begint de echte kennismaking met Ohrid. Ohrid is de grootste trekpleister van Macedonië. In 1980 zijn de stad en het meer opgenomen op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Als een belangrijke christelijke bedevaartplaats, werd Ohrid een plaats waar nieuwe stijlen van frescoschilderingen zijn ontstaan, zeldzame iconostases te vinden zijn en zich een speciale vorm van heilige architectuur ontwikkelde. Ontbijt, lunch en avondeten is voorzien.

Dag 3

Albanië

Na het ontbijt vertrekken we richting Albanië met de bus. Aan de grens hebben we nog even een paspoortcontrole in St. Naun. We bezoeken enkele plaatsen waar Macedonië en Albanië elkaar ontmoeten. Op deze dag is er ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 4

Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Ontbijt en avondeten is voorzien.

Dag 5

Boottocht

Dag 5 bestaat uit een hele tocht met de boot (of per bus mocht het weer het niet toelaten). Vertrek vanaf het hotel is na het ontbijt, rond 9u30. De boottocht start om 10u en duurt ongeveer 2u. Het is een rustige tocht over het water van de zuidellijke kust van het meer. Gedurende de trip kun je genieten van het uitzicht over Ohrid, het zomerhuis van president Tito, de Bay of Bones en de unieke kerk van de Heilige moeder Zaumska. Ontbijt, lunch en avondeten zijn voorzien.

Dag 6

Skopje

Vandaag wordt u meegenomen naar Skopje. Skopje, de hoofdstad, is meteen ook de grootste stad van Macedonië. Het is een stad met een rijk turbulent verleden. In de laatste 50 jaar heeft Skopje veel vooruitgang geboekt. Skopje heeft een schat aan interessante monumenten. Dit is een tour van een hele dag met ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 7

Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Ontbijt en avondeten is voorzien.

Dag 8

Ohrid - Maastricht

Op de laatste dag staat de vlucht naar Maastricht gepland. Ontbijt is voorzien.
Corendon
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

681

Prijs per persoon in een dubbelkamer, singlekamer vanaf €755 per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Chartervluchten Maastricht – Ohrid – Maastricht
 • Transfer luchthaven Ohrid – hotel – luchthaven Ohrid
 • Verblijf 7n/8d in hotel Drim 4* in half pension
 • 1 handbagage + bagage 20 kg per persoon
 • Gratis parking Maastricht
 • Luchthaventaksen
 • Alle vermelde excursies inclusief alle entreegelden, Engelstalige gids en vervoer per comfortabele bus
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen: annulering 5,4% van de reissom, bijstand 24 euro per persoon
 • Airportservice naar Maastricht vanaf uw thuis: 40 euro per persoon retour (regio Limburg)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.