Andalusië in al zijn glorie

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Andalusië in al zijn glorie

Deze rondreis geeft je een ruimer beeld van de verscheidenheid en rijkdom van de Andalusische cultuur, die kan bogen op een veelomvattend verleden. Ze zal je als bezoeker aangenaam verrassen, met uitzonderlijke bezienswaardigheden en indrukwekkend natuurschoon. Naast de drie belangrijkste steden, Sevilla, Córdoba en Granada, maak je kennis met de bakermat van de sherry en de thuishaven van de Spaanse Paardrijschool, Jerez de la Frontera, en kleinere, typisch Andalusische dorpjes en stadjes, zoals Baeza in de provincie Jaén. De prachtige ligging en het verblindende natuurschoon van de witte dorpen zullen je ongetwijfeld ook bekoren.

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Málaga - Granada

Afhalen van huurwagen op de luchthaven en rit naar Granada (± 140km), waar je tweemaal overnacht in een hotel naar keuze.

Granada, Spanje

Dag 2

Granada

Hoogtepunt van deze stad is een bezoek aan het Alhambra, een indrukwekkend Moors paleizencomplex, met de prachtige tuinen van het Generalife. Gebouwd door de Nasriden, geeft dit perfect de voorstelling weer van 'het paradijs op aarde'. (Gezien de populariteit van deze bezienswaardigheid is het noodzakelijk om vooraf te reserveren!) Na dit bezoek kun je met een shuttlebusje naar de Plaza Nueva waar de talrijke studenten in en rond de vele bars en restaurantjes een bijzondere sfeer creëren. Ideaal voor een aperitief met tapas! 

Alhambra, Andalusië

Dag 3

Granada - Ubeda

In de voormiddag kunt je Granada verder verkennen: de kathedraal met een web van straatjes, die doen denken aan een Arabische markt, is het startpunt voor een stadsverkenning. Je verlaat Granada richting Jaén en maakt kennis met het spectaculaire landschap van miljoenen olijfbomen, die goed zijn voor maar liefst 25% van de globale olijfolieproductie. Verder naar het gezellige stadje Úbeda, waar je 2 nachten logeert in Palacio de Ubeda of in de parador van Úbeda.

Baeza, Granada

Dag 4

Úbeda-Baeza (± 10 km)

Úbeda, architectonisch gezien een van de mooiste steden van Andalusië, heeft tal van renaissancegebouwen en geeft een goede indruk van de pracht van de stad in de 16de eeuw. Tussen eindeloze symmetrische rijen olijfboomgaarden ligt het mooie Baeza, de 'zusterstad'. Net zoals in Jaén vindt u hier talrijke paleizen, kerken en kloosters in renaissancestijl, reden genoeg om in 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco te worden geplaatst. 

Andalusië, Baeza, Ubeda

Dag 5 tot 6

Córdoba

Je rijdt verder naar Córdoba, waar je tweemaal overnacht in Las Casas de la Judería of in het schitterende vijfsterrenhotel Palacio del Bailío. Hoogtepunt is onbetwistbaar de Mezquita of moskee van Córdoba, 12 eeuwen oud en symbool van de macht van de Islam. In de 16de eeuw werd in het centrum van de moskee een kathedraal gebouwd, en dat levert een spectaculaire kruisbestuiving op. De charme van Córdoba ligt ook in zijn Joodse wijk met kronkelende steegjes en gele straatlantaarns. Vooral 's avonds, als de dagjestoeristen verdwenen zijn, is het er gezellig rondkuieren bij aangename temperaturen en in een romantische sfeer. 

Córdoba

Dag 7

Carmona - Sevilla (+/- 145 km)

Via landelijke wegen, met eventueel een tussenstop in het typische Carmona, een van de oudste steden van Andalusië, rijd je verder naar Sevilla, waar je tweemaal overnacht in Las Casas del Rey de Baeza, Las Casas de la Judería of EME Catedral.

Dag 8

Sevilla

Een bruisende stad, met de mooiste Plaza de Toros van het land. Geen enkele stad in Europa die zo exotisch, bijna Noord-Afrikaans aandoet. Een must is een bezoek aan het Real Alcázar, een in Moorse stijl opgericht koninklijk paleis. De meest schilderachtige plek is de Barrio Sta. Cruz, één van de oudste stadswijken van Sevilla. Vlakbij de typische Plaza de España staat het gebouw van het voormalige 'Real Fábrica de Tabacos', de setting van het verhaal van de beroemde opera 'Carmen' van Bizet. 
 

"Plaza de Toros", Sevilla

Dag 9

Sevilla-Jerez de la Frontera

In de voormiddag kun je het bezoek aan Sevilla afronden. Dan rijd je richting Jerez de la Frontera, waar je 2 nachten verblijft in Villa Jerez of de parador van Cádiz.

Jerez

Dag 10

Jerez

Jerez is de hoofdstad van flamenco, sherry en… paarden! Proef een 'fino' in één van de indrukwekkende 'bodegas' die de stad rijk is! Een demonstratie van paardendressuur kun je bijwonen in de 'Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre' of de rijschool en het museum bezoeken. In de namiddag kun je nog de omgeving van Jerez verkennen, met typische havenplaatsen, zoals Cádiz en El Puerto de Santa María. Met zijn groot aantal wijnhuizen maakt deze laatste deel uit van de fameuze 'sherry-driehoek'.

flamenco, Jerez

Dag 11

De witte dorpen

Na een rit door een prachtig landschap bereik je de witte dorpen, zoals Arcos de la Frontera en Grazalema. Bezoek aan het spectaculair gelegen Ronda. Verder richting Costa del Sol, waar je 2 nachten verblijft in hotel Rio Real Golf, het luxueuze Puente Romano of Finca Cortesín Golf & Spa.

"witte dorpen"

Dag 12

Costa del Sol en/of Málaga

Geniet van een dagje rust of uitstap naar de levendige en 'herboren' havenstad Málaga, befaamd voor zijn Picasso-museum, met tal van hippe bars, restaurants en een splinternieuwe pier. 

Malaga, Picasso

Dag 13

Málaga - Brussel

Inlevering van de huurwagen en vlucht naar Brussel.

Málaga

Caractère
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • 12 overnachtingen in kamer met ontbijt
  • huurauto voor 12 dagen
  • heen- en terugvlucht op Málaga
  • toegangsgelden, dranken en persoonlijke uitgaven 
  • de niet voorziene maaltijden
  • annulatie-, reis- en bijstandsverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.