Road trips

Road trips

Deel dit artikel

Elke rondreis op de weg is een road trip – of je nu de auto neemt of met de fiets eropuit trekt. En je bent telkens even vrij en onafhankelijk. Hoe verken jij de wereld het liefst?
 

Elke rondreis op de weg is een road trip – of je nu de auto neemt of met de fiets eropuit trekt. En je bent telkens even vrij en onafhankelijk. Hoe verken jij de wereld het liefst?
 

Met je eigen auto
Thuis in de auto stappen en beginnen te rijden. Dat is de ultieme, spontane road trip. Bovendien is het goedkoop en ben je op je gemak in je eigen auto. Ga voor de zekerheid nog even langs bij de garage voor een laatste check of controleer in elk geval voor vertrek nog even het volgende:
Bandenspanning: Met een zwaar beladen auto riskeer je anders een klapband.
Koelvloeistof: Tijdens een lange rit is het extra belangrijk om je motor af te koelen.
Reservewiel: Heb je een reservewiel bij?

Met een huurwagen
Wil je in ultieme vrijheid genieten? Dan is een road trip met een all-inclusive huurwagen jouw ideale reisformule. Zo pak je het slim aan: boek een flydrive en stap uit het vliegtuig zó je huurwagen in. Geen gewacht op een bus of ander openbaar vervoer, geen lange transfer; zo kun je sneller van je bestemming genieten. Je toert wanneer jij daar zin in hebt, op je eigen tempo. Extra leuk aan een huurwagen is dat je een heel ander autotype kunt kiezen dan je gewend bent, perfect afgestemd op de omgeving van je road trip.

Met een sterke partner
​Selectair werkt samen met autoverhuurder Sunny Cars, zodat we je een 100% zorgeloze road trip kunnen garanderen. Bij Sunny Cars zijn alle nodige verzekeringen standaard bij de huurwagen inbegrepen – zelfs terugbetaling van het eigen risico en een extra BA van € 7,5 miljoen. Perfect geregeld! Heb je de auto niet de hele vakantieperiode nodig? Kies dan voor adresaflevering bij je hotel. Met huurwagens in 120 landen op ruim 8000 bestemmingen heb je alle kansen om je vakantie onvergetelijk te maken.

TIP: Om goed voorbereid op reis te vertrekken met de huurwagen hebben we Sunny Cars gevraagd om de belangrijkste tips voor je op een rijtje te zetten.
 
 

Met de fiets
Rondtrekken met de fiets is voor reizigers die graag gulzig leven. Je bezoekt prachtige plaatsen, je werkt aan je conditie én je krijgt een kleurtje. Bovendien volgt na de inspanning telkens de ontspanning met een lokaal gerecht of een wijntje uit de streek. Heb je de ochtend nadien stijve benen (of een houten hoofd)? Dan blijf je gewoon een dag langer op dezelfde plek. Plan zelf je fietsvakantie, boek één van onze uitgestippelde reizen, of laat ons weten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging op twee wielen. Dan vertellen wij je iets meer over onze fat bike safari in de Afrikaanse woestijn.
 

Op de Vespa
Een Vespa is net zo wendbaar als een fiets, maar je gaat wat sneller en het kost je geen enkele moeite. Interessant tijdens warme zomermaanden, horen wij je denken? Absoluut! Met je gewone autorijbewijs mag je meteen op verkenning in de glooiende heuvels van Toscane of volg je een prachtige wijnroute in het Spaanse Segovia.

Zijn we nu uitgepraat over road trips? Nee hoor, we beginnen nog maar net. Contacteer ons  voor een road trip die helemaal bij jou past. Die leg je misschien wel af op een Harley-Davidson of in een oldtimer?
 
Travel helpt je graag verder
Travel helpt je graag verder

Travel helpt je graag verder

Selectair Travel Partners

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Halveweg 116
3520 Zonhoven